Norvegia - in cautarea Luminilor Nordului

Durata

8 Zile

Grad de

dificultate

moderat

Nr. Persoane

15

Languages

Engleza
Romana

Tromso - Svolvaer - Oslo

-€

/ Persoana

Cel mai… cea mai… se potriveste pentru orasul Tromso: este cel mai mare oras situat la nord de cercul polar; tot aici se afla cea mai mare universitate nordica din lume, cea mai mare catedrala nordica si cea mai mare fabrica de bere din zona. Insulele Lofoten ofera peisaje de un farmec aparte: muntii cu varfuri ascutie, golfuri protejate, plaje si zone largi neatinse; ca un zid stancos, acestea se întind spre sud-vest in ocean. Datorita curentului golfului, clima este mult mai blândă decat în alte zone ale lumii, situate la aceeasi latitudine

prezentare ora 04:40 pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti Otopeni la ghiseul de check-in, intalnire cu insotitorul roman de grup, plecare la Tromso, via Viena: orele 06:40-07:20, apoi orele 10:25 – 14:10. Sosire pe aeroportul din Tromso, transfer la Scandic Ishavshotel, cazare.

Tur pietonal de oras / 3 ore, cu ghid local. Timp liber; puteti explora constructiile medievale, piata locala sau vizitamicul Muzeu Polar sau Gradina Botanica Alpina Arctica. Seara tarziu, transfer in port si imbarcare pe vas pentru a face croaziera Havila Kystruten pe ruta Tromso-Svolvaer. Cazare pe vas, cabine interioare.

  plecarea vasului la ora 01:30, sosire in Svolvaer, capitala insulelor Lofoten la ora 18:30. Transfer la Thon Hotel Svolvaer, cazare. Pe timpul croazierei spre arhipelagul Lofoten – o bijuterie norvegiana - veti putea admira un peisaj ireal de frumos, fara pereche in lume, ceea ce atrage nu numai turisti, ci si fotografi, specialisti in arta fotografica deoarece lumina deosebita, frumusetea insulelor, satele pescaresti intalnite sunt de neegalat. Posibilitate de a admira culorile nemaintalnite ale aurorei boreale. Dupa amiaza, un tur ce cuprinde Pestera Ana Kai Tangata, pe a carui perete apare desenata Manutara – oul ei pretios era centrul competitiei anuale de pasari, apoi se ajunge la sit-ul arheologic Vinapu, unde se afla mari placi de bazalt, asemanatoare cu constructiile incase si in satul Orongo, celebru datorita legendei „omului-pasare”. Cazare si cina la hotel Vai Moana.

Pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati.

     

Pret: – euro/persoana – loc in camera dubla. Pretul este valabil pentru grup minim de 10 persoane; sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza.

Plecare 28 februarie 2024

Conditii de participare:
– pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; nu sunt acceptate pasapoartele temporare; nu este nevoie de viza pentru cetatenii romani.

Share This :

Aveti intrebari?

Nu ezitati sa ne dati un email sau un telefon. Un expert va va contacta in cel mai scurt timp posibil.