Turcia

Ankara - Corum - Hattusha - Cappadocia - Konya - Catalhoyuk - Kilistra - Antalya - Demre

1.995€

/ Persoana

Durata

10 Zile

Tip Circuit

Daily Tour

Nr. Persoane

min 15

Languages

English

Turcia, oficial Republica Turcia (în turcă Türkiye) este o țară întinsă pe două continente. 97% din suprafața țării se află în Asia de Sud-Vest (peninsula Anatolia) și 3% în Europa (peninsula Balcanică). Turcia are granițe cu opt țări: Grecia și Bulgaria la nord-vest; Georgia, Armenia și Azerbaidjan la nord-est; Iran (Persia) la est; Irak și Siria la sud. Turcia este o republică democratică, laică, constituțională al cărei sistem politic a fost stabilit în 1923. Turcia este un stat membru al ONU, NATO, OSCE, OECD, OIC și Consiliul Europei. În octombrie 2005 Uniunea Europeană a deschis negocierile de aderare cu Ankara.

10 Zile

prezentare pe aeroportul «Henri Coanda» Bucuresti la ora 07:30, intalnire cu insotitorul roman de grup la ghiseul    de check-in al companiei aeriene, decolare spre Ankara, via Istanbul, ora 09:30, sosire Ankara la ora 14:15,     transfer la hotel si cazare la Newpark Ankara hotel.

In timpul vizitei de astazi ne vom opri la complexul Anitkabir - mausoleul memorial dedicat lui Mustafa Kemal Atatürk, liderul Razboiului turc de inde- pendenta si primul presedinte al Republicii Turcia. Apoi se viziteaza Baile romane ce dateaza din sec.3, din timpul domniei imparatului Caracalla (211 – 217), ridicate in onoarea lui Asclepios, zeul medicinei. Baile au fost folosite pana in sec.8, cand au fost distruse de un incendiu pentru totdeauna, ramanand doar ruinele de la baza si o parte din primul etaj.
Vizita Muzeului Gordion – un sit rar, inregistrat in septembrie 2023 pe Lista Patrimoniului UNESCO; printre exponate se afla obiecte arheologice din timpul regatului Frigian, regat dezvoltat dupa caderea imperiului hitit, cand Gordion a devenit capitala politica si culturala a Frigiei. De la Gordion porneste si legenda Nodului Gordian, pe care Alexandru cel Mare l-ar fi taiat cu sabia, deoarece se spunea ca ar fi putut fi dezlegat doar de viitorul cuce- ritor al Asiei. In jur sunt zeci de morminte, unul din ele fiind atribuit regelui Midas. De Gordion sunt legate expre- siile „nod gordian” pentru o problema complexa, de nerezolvat si „atingerea lui Midas”. Cazare Newpark Ankara.

Plecare la Corum – aprox. 240 km; dupa sosire se viziteaza Muzeul in aer liber Alacahoyuk, fost centru de cult si arta foarte important in epoca bronzului timpuriu si in epoca hitita. Impresioneaza monumentala poarta cu un sfinx, structurile religioase, morminte ale regilor si reginelor, ruinele palatului.

Hattusha (Bogazkale), capitala religioasa si politica a Regatului hitit pe o perioada  de aprox. 500 de ani, reprezinta unul din cele mai importante sit-uri arheologice  din Turcia, obiectiv inscris pe lista Patrimoniului UNESCO din 1986. Se vor vedea 

   ruinele Marelui Templu si Piatra Verde, Poarta Leului, Poarta Marelui Sfinx, Acropolis si Citadela Regala, Poarta     Regelui si alte ruine. La Yazilikaya veti vedea deosebite basoreliefuri, temple, sculpturi din perioada hitita. 

   Cazare la hotel Hattusirin Corum.

pentru programul complet va rugam sa ne contactati

Pret: 1.995 euro/persoana – loc in camera dubla. Supliment camera singla: 880 eur/pers. Pretul este valabil pentru grup minim de 15 persoane; la grup cuprins intre 10 – 14 persoane: supliment 110 eur/persoana; sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza.

Plecare 08 septembrie 2024

Conditii de participare:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; nu sunt permise pasapoartele temporare.
Mentiuni:
Grad de dificultare al circuitului: normal.
Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea/ iesirea in/pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele de viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. Prealocarea locurilor in avion se realizeaza in functie de politica fiecarei companii aeriene; la cerere, se pot furniza informatii suplimentare cu privire la acest aspect.
Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor. In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri. Din cauza unor conditii obiective firma/conducatorul de grup isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate.
Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din tarile mentionate in program, conform standardelor proprii si poate sa nu coincida cu standardele din tara noastra. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; pentru rezolvarea eventualelor probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei turistul se va adresa direct la receptie, asistat de conducatorul de grup. Rugam solicitati la fata locului, dupa sosire, direct la hotel/receptie detalii privind facilitatile hotelului deoarece acesta poate solicita anumite taxe suplimentare pentru unele din facilitati.
Conform regulilor internationale, ziua turistica hoteliera incepe dupa ora 14:00 si se incheie la ora 12:00. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr.
248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.
Biletele de avion, din momentul cand s-au emis, sunt nerambursabile si nemodificabile. Companiile aeriene care ope- reaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi asupra eventualelor modificari survenite, independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. La sosirea in destinatie, dupa trecerea de Controlul pasapoarte, se vor recupera bagajele de catre fiecare pasager in spatiul nominalizat, iar daca observati deteriorari ale bagajului sau lipsa acestuia, va rugam sa depuneti imediat o sesizare la Biroul de bagaje pierdute de la terminalul respectiv.
Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour-operator, iar preturile acestora poate fi, uneori, mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, deoare includ mijloc de transport, ghidul excursiei si dupa caz, ghid local. Pretul excursiilor optionale este calculat pentru un grup minim de 12 persoane, pretul modificandu-se in functie de numarul de participanti. Bacsisurile sunt uzuale in Turcia, reprezinta aprecierea fata de serviciile oferite de ghizi/soferi si nu sunt obligatorii.
Agentia nu se obliga sa gasesca partaj persoanelor care calatoresc singure. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
Conditii de rezeravre:
• 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
• 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii; • 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.
Conditiile de anulare si penalizare in caz de retragere: in cazul în care turistul renunta la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Tour Operatorului urmatoarele penalizari:
-20% din pretul pachetului de servicii de calatorie daca renuntarea se face intre 89-60 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-50% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face intre 59–30 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-100% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 29 zile calendaristice – ziua plecarii, neprezentare la program, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare in vederea efectuarii calatoriei nu sunt conforme normelor legale sau este in imposibilitatea de a parasi teritoriului tarii, din alte motive ce tin de persoana acestuia.
Plata serviciilor turistice externe aferente contractului se poate efectua in valuta specificata in contract. Informarea privind plecarea in circuit / date contact ale insotitorului de grup se vor transmite cu minim 3 zile inaintea plecarii in calatorie;
Prezentul document constituie anexa la Contractul de comercializare a serviciilor de calatorie, am luat cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus.

From Tourist
Share This :