Arabia Saudita

Kuweit City - Jeddah - Medina - Al ula - Madain Saleh - Ryiadh - Ushaiger - Al Khobar - Manama

5.595€

/ Persoana

Durata

12 Zile

Tip Circuit

Daily Tour

Nr. Persoane

40

Languages

English, Indonesian

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed to eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur

12 Zile

Prezentare pe aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti Otopeni, intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:30 la ghiseul de checkin al companieie aeriene, decolare spre Kuweit la ora 15:00, via Istanbul; sosire ora 17:20, continuare spre Kuweit la ora 21:35.

Sosire Kuweit City ora 01:05; dupa formalitatile de viza/intrare in tara, transfer, cazare la Hotel Best Western.

   Dupa mic dejun, tur panoramic in care se vor vedea cateva din obiectivele importante din Kuweit City, oras cu o arhitectura unica. Inainte de descoperirea petrolului economia emiratului era bazata pe comertul maritim, industria perlelor, constructia navala. Se viziteaza Muzeul Tareq Rajab (arta islamica si mestesuguri), Dejun. Continuam vizita cu oprire la Turnurile Kuweit – formate din 3 turnuri construite din beton, considerate un simbol al independentei si suveranitatii; 3 ani dupa inaugurarea din 1977 proiectul Turnurilor a primit premiul pentru arhitectura Akha Khan pentru stilul arhitectonic unic, imbinand stilul traditional islamic cu tehnologia moderna. Se ajunge la turnuri trecand printre Marea Moschee (se poate face o scurta oprire pentru a fotografii) si Palatul Seif (nu se pot face fotografii asupra palatului decat din timpul turului de oras, fiind una din resedintele Emirului).

   Palatul Seif, cunoscut sub numele Turnul cu ceas, are acoperisul acoperit cu aur pur, este un splendid exemplu de arta islamica. Vom trece apoi prin Piata traditionala Kuweit, unde se vand articole create in mod traditional in tara, dar si fructe, mirodenii, aici sunt restaurante care servesc mancaruri tipice kuweitiene. Vizita de astazi se incheie cu vizita Muzeului Al Othaman, inaugurat in 2013, construit in stil traditional kuweitian, cu tavane, ferestre si usi din lemn, curti largi; in parcarea muzeului se afla cateva automobile vechi. Muzeul expune piese de imbracaminte, artizanat, modele de dhow – barca traditionala.

   Transfer la aeroport, zbor Kuweit – Jeddah, orele 08:50 -  11:15; sosire in Jeddah – al doilea oras ca marime din Arabia Saudita;  transfer la hotel  Centro Shaheen, cazare. Posibilitate de a va plimbare in zona centrelor comerciale si a pietelor locale traditionale sau la Mall Haifaa.

Vizita zonei zona istorice – patrimoniu UNESCO – din fermecatorul oras Jeddah, cu case vechi, cu arhitectura sa distincta, case turn din sec.19, ale elitei negustorilor musulmani din Asia, Africa si Orientul Mijlociu, dar si case cu ziduri din coral; acest oras istoric reprezinta lumea culturala care a prosperat datorita comertului maritim international. Casa Nasif, construita intre 1872-1881 pentru Omar Nasseef Efendi, membru al unei familii de negustori bogati si guvernator al orasului in acea perioada, a fost considerata ca un „salon social” – locul unde se intalneau consuli si negustori. Aici a stat Abdulaziz Ibn Saud in 1925, inainte de a deveni rege al Arabiei Saudite unificate.

   Piata Alawi – vibranta, unde se vande aproape orice, de la textile si ornamente stralucitoare din argint si aur pana la condimente si miere. Piata de peste atrage locuitorii – mari amatori de fructe de mare, dar si vizitatorii care pot admira capturile pescarilor si chiar comanda aici, la pachet, felul de mancare dorit.

   Dupa amiaza, se va vizita Muzeului Abdul Rauf Khalil – care include cateva cladiri (o moschee, Casa Patrimoniului arab saudit, Casa Patrimoniului Islamic, Casa Patrimoniului International, Expozitia), continuare spre faleza, se va vedea eleganta Moschee Plutitoare.

Mic dejun devreme; transfer la gara, plecare cu trenul pana la Medina (Madinah) - „orasul cel stralucit”, „orasul Profetului” - este unul din cele mai sfinte doua orase ale islamului, fiind destinatie cheie pentru milioanele de pelerini care calatoresc in Arabia Saudita pentru Hajj sau Umrah;  aici este inmormantat Profetul Mahomed si primii doi califi care l-au succedat. Sosire Medina, transfer la moschee, tur panoramic al orasului. Continuarea drumului pana la Al ula (380 km). Cazare la Sahary Resort.

Pret:  5.595 eur/persoana – loc in camera dubla; supliment camera single: 1.385 eur/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 14 persoane. Supliment pentru grup minim de 10 persoane: 315 eur/persoana; sub acest numar pretul se recalculeaza si se percepe un supliment.

Plecare 11 martie 2023

Conditii de participare:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; nu sunt acceptate pasapoartele temporare; fotografie color tip pasaport; asigurare medicala

Se vor respecta conditiile impuse de autoritatile din tarile de mai sus in ceea ce privesc masurile de protectie sanitare contra COVID 19. Este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanatate, formalitati vamale) pentru care agentia nu poate fi facuta raspunzatoare.

Vă recomandăm să urmăriţi în permanenţă anunţurile şi recomandările făcute de autorităţile din tarile mentionate mai sus si sa accesaţi periodic pagina web a Ministerului roman al Afacerilor Externe (www.mae.ro).

From Tourist
Share This :