Mongolia, festivalul Nadam

Ulan Bator - Desertul Gobi - Terelj - festivalul Nadam

 

/Persoana

Durata

9 Zile

Tip Circuit

Daily Tour

Nr. Persoane

40

Languages

English, Indonesian

Mongolia, „tinutul Cerului albastru”, situat intre Estul Chinei si farmecul intinsei Siberii, cucereste prin vastitatea peisajului netarmurit, nealterat de civilizatie, in multe locuri inca neschimbat de pe vremea legendarului Ginghis Han; marele han este preamarit in monumente marete, pe teritoriul Mongoliei si al Mongoliei Interioare din R.P.Chineza. Peisajele, traditiile, manastirile budiste, evenimentele traditionale sunt parte din cultura, viata ospitalierului poporul mongol.

9 Zile

prezentare pe aeroportul Bucuresti-Otopeni, la ghiseul de checkin al   companiei aeriene, ora 06:30, intalnire cu reprezentantul agentiei, plecare la Ulan Bator, via Istanbul, decolare ora 08:10, sosire Frankufurt ora 09:25, decolare spre Mongolia ora 14:05.

 sosire Ulan Bator la ora 03:25, dupa indeplinirea formalitatilor de intrare in tara, transfer la hotel Nine; mic dejun si cazare/ early checkin;  odihna, iar dupa dejun urmeaza un tur panoramic in capitala Mongoliei, ne vom plimba pe jos in zona centrala – in jurul scuarului istoric Sukhbaatar, legat de multe miscari revolutionare, in    apropierea caruia se afla Parlamentul; in centrul scuarului domina  statuia din granit, 12 m inaltime, a eroului Damdin Sukhbaatar. Vizita Muzeul National.

Mic dejun la pachet, transfer la aeroport si zbor spre intinsul si magicul Desert Gobi; dupa sosire, se pleaca, prin intinderea nesfasita, spre spectaculoasele Chei Yoliin Am (Cheile Vulturelui), situat in Parcul National Gobi Gurvan Saikhan (27.000 km², cu peste 620 specii de plante, 52 de animale si 240 tipuri de pasari); plimbare pe   jos. Dupa dejunul luat la un camping de iurte turistic, se pleaca spre iurtele unde are loc cazarea si cina; dupa    amiaza plimbare prin dunele Desertului Bayan Gobi -„bogatul Gobi”.

pentru mai multe detalii va rugam sa ne contactati

Pret de vanzare: eur/persoana loc in camera dubla  Supliment camera singla: 430 eur/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 12 persoane. La minim 10 turisti platitori se achita un supliment de 100 eur/persoana, sub acest numar pretul se recalculeaza si se percepe  un supliment, in functie de numarul de persoane inscrise, se achita suplimentul sau excursia se anuleaza.

Plecare 05 iulie 2024.

Conditii de participare:  in prezent nu sunt restrictii de intrare; pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; asigurare medicala 

Grad de dificultate: moderat.

Mentiuni: In Mongolia, atunci cand cazarea are loc in iurte tipice, sala cu facilitati gen toaleta/dus/baie revine la mai multe iurte.

Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea/ iesirea in/pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele de  viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.
In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventuale-lor despagubiri. Din cauza unor conditii obiective firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul.
Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din tarile mentionate in program, conform standardelor proprii. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; pentru rezolvarea eventualelor probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei turistul se va adresa direct la receptie, asistat de conducatorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, receptia/hotelul poate solicita taxe suplimentare; solicitati informatii asupra acestora de la receptionerul hotelului, imediat dupa sosire. Conform regulilor internationale, ziua turistica hoteliera incepe dupa ora 14:00 si se incheie la ora 12:00.
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul paren-tal al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.
Biletele de avion, din momentul cand s-au emis, sunt nerambursabile si nemodificabile. Companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi asupra eventualelor modificari survenite, independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. La sosirea in destinatie, dupa trecerea de Controlul pasapoarte, se vor recupera bagajele de catre fiecare pasager in spatiul nominalizat, iar daca observati deteriorari ale bagajului sau lipsa acestuia, va rugam sa depuneti imediat o sesizare la Biroul de bagaje pierdute de la terminalul respectiv. Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour-operator, iar preturile acestora poate fi, uneori, mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, deoarece includ mijloc de transport, ghidul excursiei si dupa caz, ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aprox 10 persoane, pretul modificandu-se in functie de numarul de participanti.
Agentia nu se obliga sa gasesca partaj persoanelor care calatoresc singure. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.
Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere: in cazul în care turistul renunţa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Tour Operatorului urmatoarele penalizari:
-30% din pretul pachetului de servicii de calatorie daca renuntarea se face in intervalul 89-60 zile calendaristice inainte de data plecarii;
-50% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 59–30 zile calendaristice inainte de data plecarii;
 -100% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 29 zile calendaristice – ziua plecarii, neprezentare la program, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare in vederea efectuarii calatoriei nu sunt conforme normelor legale sau este in imposibilitatea de a parasi teritoriului tarii, din alte motive ce tin de persoana acestuia.
Plata serviciilor turistice externe aferente contractului se poate efectua într-o singura moneda, in valuta specificata in contract sau in RON la cursul de vanzare spot comunicat de  Unicredit SA, conform art. 290, alin 2, Cod Fiscal. In situatia in care moneda europeana EUR se va deprecia in raport cu usd/moneda americana  (curs 1 eur mai mic de 0.98 usd), tarifele se vor recalcula, cu 21 de zile inainte de plecare.
La inscriere se achita un avans de 30% din pachetul serviciilor, diferenta pana la 50% din pachetul serviciilor pana la 60 zile inaintea plecarii, iar diferenta pana la 100% din pretul pachetului de servicii se achita cu minim 20 zile calendaristice inaintea plecarii.
Prezentul document constituie anexa la Contractul de comercializare a serviciilor de calatorie, am luat cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus.

Avand în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa începerea calatoriei, independent de voința agenției (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa întoarcerea în Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale) si va rugam sa verificati actualizarile din surse oficiale aflate pe site-ul mae.ro. Agenția KMD Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele modificari ale conditiilor de plecare/intrare in tara de destinatie, aplicandu-se termenii, conditiile contractuale standard.

Share :