Ethiopia - Acoperisul Africii

Addis Abeba - Bahir Dar - Gondar - Lalibela

3.470 €

/ Persoana

Durata

9 Zile

Tip Circuit

Daily Tour

Nr. Persoane

40

Languages

English, Indonesian

9 Zile

Prezentare pe aeroportul Bucuresti-Otopeni la ghiseul de checkin al companiei aeriene, la ora 09:00, intalnire cu reprezentantul agentiei, plecare la Addis Abeba, via Doha, decolare ora 11:00, sosire la ora 15:30 si continuare cu zbor spre Addis Abeba, orele 19:15 - 23:40; dupa sosire, transfer la hotel Nexus, cazare.

Tur panoramic in capitala unei tari cu un peisaj plin de contraste, o tara cu un trecut plin de istorie si legende.

   Orasul numit floare noua, este situat la 2300 m altitudine; in timpul turului panoramic veti vedea Catedrala Sfanta Treime, Merkato – cea mai mare piata din Africa, cu produse din toata tara. Vizita Muzeului National (printre pretioasele exponate se afla  „Lucy” – replica celei mai bine pastrata si conservata fosila umanoida bipeda din lume, dar mereu trimisa in expozitii itinerante in strainatate. In Muzeul Etnologic se afla colectii de obiecte care reflecta istoria, cultura, traditiile diferitor triburi nomade, stramosi ai poporului etiopian. Urcare pe Muntele Entoto (3200 m), de unde puteti admira orasul si conurile vulcanice din jur; aici se afla Biserica Sf. Maria (unde Imparatul Menelik I a fost incoronat) si Palatul fondatorului orasului Addis Abeba - Imparatul Menelik II.       

Transfer la aeroport si zbor la Bahir Dar (1800 m), oras situat langa Lacul Tana - cel mai mare lac din Etiopia -, de unde izvoraste Nilul Albastru; in cele 37 de insulite ale lacului se afla numeroase biserici; traversare cu barca pentru a vizita Ura Kidane Meheret, datand din sec.14; dupa dejun se va pleca spre Cascada Nilului Albastru; continuam si cu mersul pe jos/aprox. 20-30 minute/ si vom vedea cascada, cu o cadere de 45 m si latime maxima in sezonul ploios de 400 m. Intoarcere in Bahir Dar, cazare la AbayMinch Lodge.   

Plecare la Gondar, fosta capitala a tarii in sec.17-18 – aprox.183 km. /3-4 ore de drum. Vizita de astazi include „Combinatia regala” cu castele marete, construite in stilul Evului Mediu european: Palatul Imparatului Fasiledes, Biblioteca lui Johanes, Cancelaria, Castelul fiului lui Johanes - Imparatul Iyasu I, „casa cantecului” sau Sala Imparatului David III, Palatul Imparatesei Mentewab. Vizita celei mai rafinate biserici si niciodata distrusa: Debre Birhan Silassie, construita intre 1682-1706, in timpul imparatului Iyasu, in stilul arhitectural din Axum. Cazare hotel Haile Resort, Gondar  (2300 m).

Pret: 3.470 euro/persoana – loc in camera dubla.  Supliment camera singla: 385 eur/persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 10 persoane; sub acest numar pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret.

Plecare:  22 aprilie 2023

Conditii de participare:

– pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii si sa aiba minim 2 pagini libere; 1 fotografie color recenta tip pasaport; asigurare medicala; copie scanata de pe pasaport. 

From Tourist
Share This :