Chile-Brazilia

Durata

18 Zile

Grad de

dificultate

moderat

Nr. Persoane

15

Languages

Engleza
Romana

Santiago de Chile - Insula Pastelui - Atacama -


Sao Paolo -Salvador de Bahia - Rio de Janeiro

4.850$ + 2.860€

/ Persoana

Va propunem un circuit inedit, combinand vizita celei mai izolate insule din lume: INSULA PASTELUI si desertul si lagunele dintr-un tinut unic pe pamant: Atacama, cu modernitatea metropolei Sao Paolo si ritmul de candoble din San Salvador de Bahia.

Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul « Henri Coanda » Bucuresti, ghiseul de check-in la ora 12:25, plecare la Santiago de Chile, via Paris, orele 14:25 – 16:35; decolare spre Santiago de Chile la ora 23:20.

Sosire la Santiago de Chile ora 09:40; transfer la hotel pentru a lasa bagajele, apoi tur panoramic de 3 ore in orasul in care a creat numeroase poezii Pablo Neruda, laureat cu Premiul Nobel pentru Literatura; se vor vedea Alameda del Libertador General Bernardo O’Higgins, trecand pe langa Biserica San Francisco -cel mai vechi monument al tarii ridicat în 1568 ; continuare cu Plaza de Armas, Catedrala –reconstruita in 1748 pe locul unde alte 4 biserici anterioare au fost distruse de incendii sau cutremure, Cerro Santa Lucia – locul unde, in 1541, Don Pedro de Valdivia a fondat orasul, apoi se va trece prin cartierul residential Santa Maria de Manquehue. Cazare si cina la hotel Almacruz.

    Mic dejun la pachet, transfer la aeroport, zbor Santiago de Chile-Insula Pastelui–Rapa Nui, orele 09:35- 12:55; sosire in cea mai izolata insula din lume - patrimoniu UNESCO din 1995, situata intre Chile si Tahiti. Navigatorul olandez Jacob Roggeveen a fost primul european care a ajuns pe aceasta insula in 1722. Transfer la hotel Vai Moana, cazare.

   Dupa amiaza, un tur ce cuprinde Pestera Ana Kai Tangata, pe a carui perete apare desenata Manutara – oul ei pretios era centrul competitiei anuale de pasari, apoi se ajunge la sit-ul arheologic Vinapu, unde se afla mari placi de bazalt, asemanatoare cu constructiile incase si in satul Orongo, celebru datorita legendei „omului-pasare”. Cazare si cina la hotel Vai Moana.

    Excursie de o zi spre sud-estul si nord-estul insulei spre Ahu Vaihu; aici, pe o platforma sunt 8 Pukaos si 8 Moai imprastiati in apropiere; la Ahu Akahanga veti vedea 4 platforme, 8 Pukaos si 12 Moai. Drumul continua spre Rano Raraku, crater format din cenusa vulcanica consolidata.

     Dupa amiaza se ajunge la AhuTongariki –cea mai recenta si mare zona restaurata, cu 15 statui de moai uriase, reasezate pe o platforma de 200 m lungime. Turul se termina la plaja Anakena (« golful regelui »), cunoscuta pentru plaja cu nisip alb si apele calde ale Oceanului Pacific; aici se va vedea prima statuie de moai restaurata cu ajutorul exploratorului norvegian Thor Heyerdahl in 1956. Cazare la hotel Vai Moana.

     Dimineata, excursie la Ahu Akivi, una din putinele platforme unde Moai sunt cu fata spre ocean; continuare spre Puna Pau, crater mic unde au fost create palariile Pukao de pe capetele Moailor. Oprire la Ahu Uri Aurenga – singura statuie orientata pe linia solstitiului de iarna, apoi transfer la aeroport si zbor Insula Pastelui-Santiago de Chile, orele 15:00 -21:35; sosire, transfer aeroport-hotel Holiday Inn Airport, cazare.

Tarif:  4.850 usd + 2.860 euro – loc in camera dubla; supliment camera singla: 1.180 usd/ persoana.  Tariful este valabil pentru grup minim de 15 persoane. Supliment pentru grup minim de 10 persoane: 295 usd/persoana. Sub acest numar pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza.

Plecare 10 martie 2024

Conditii de inscriere: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei.
Conditii de participare:– pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii; nu sunt acceptate pasapoartele temporare;

     Avans de 20% pentru inscriere/rezervare ferma, diferenta de 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii, iar diferenta cu minim 45 de zile înainte de data plecarii.

Share This :

Aveti intrebari?

Do not hesitage to give us a call. We are an expert team and we are happy to talk to you.