Festivalul Baliem

Jakarta - Papua de Vest - Sulawesi - Bali

4.395

/ Persoana

Durata

14 Zile

Tip Circuit

Daily Tour

Nr. Pers

40 de persoane

Languages

English, Indonesian

  OCAZIE UNICA! In 2019 am organizat primul grup de turisti romani participanti la un eveniment cu totul special: Festivalul Baliem. in 2023, dupa o pauza de doi ani, se va relua acest festival si veti avea ocazia rara de a intalni, intr-un singur loc, fara a patrunde adanc pe drumurile complicate din insula Papua, reprezentanti ai triburilor  Dani, Lani si Yali. Acestia vin anual in frumoasa Vale Baliem pentru a celebra – in cadrul festivalului – traditii si obiceiuri locale, muzica si dansuri tipice, isi etaleaza costumele traditionale, participa la diverse intreceri  sportive; de asemenea, veti putea admira artizanatul local unic din Indonezia.

14 Zile

Prezentare pe aeroportul „Henri Coanda” Bucuresti, intalnire cu insotitorul roman de grup ora 15:00 la ghiseul

   Informatii,  plecare ora 17:15 la Jakarta, via Doha, sosire ora 21:45.

Decolare sosire Djakarta ora 02:20 si sosire in capitala Indoneziei la ora 15:25; sosire, transfer la hotel Santika Premiere Wuruk, cazare.

mic dejun + dejun tur panoramic 1/2 zi in fosta Batavia in care se vor vedea vechiul port Sunda Kelapa, Piaţa Fatahilah, Moscheea Istiqlal, Catedrala. Intoarcere la hotel;

seara transfer la aeroport si zbor intern spre Irianul de Vest Java/Jayapura, capitala provinciei Papua de Vest (care face parte din Noua Guinee, cea de-a doua insula ca marime din lume), insula cu o mare diversitate etnica, geografica si ecologica.

Sosire la Jayapura la ora 07:20, apoi luam avionul spre Wamena (orele 08:35-09:35); sosire si  transfer la un restaurant local – dejun -, apoi transfer la hotel Baliem Pilamo si cazare. Dupa amiaza, vizita pietei traditionale, urcare pe Dealul Napua (de unde se vede panorama asupra Vaii Balliem), continuare spre satul Suroba, satul tribului Lani – trib izolat complet pana in prima jumatate a secolului XX; intoarcere la Wamena, cina.

OCAZIE UNICA ! Dupa mic dejun, deplasare cu masina, aprox.45 min pana in valea unde are loc festivalul. Astazi se inaugureaza Festivalul anual din Valea Balliem, veti putea urmari ritualuri, demonstratii razboinice ale diferitelor triburi din Papua.  Dejun la pachet.

Pret: 4.395 euro/persoana – loc in camera dubla.  Supliment camera singla: 575 usd/ persoana. Pretul este valabil pentru grup minim de 15 persoane. Sub acest numar, pretul se recalculeaza si se achita diferenta de pret sau excursia se anuleaza. Agentia isi rezerva dreptul de a schimba hotelurile sau/si compania aeriana in cazul reducerii numarului de turisti, acestia fiind informati cu privire la eventualele modificari, pastrandu-se standardele mentio-nate in program.

Plecare 05 August 2023.

Conditii de participare: pasaport valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei, asigurare medicala, in prezent se solicita prezentarea la intrarea in Indonezia a certificatului de vaccinare booster.

Avand în vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa începerea calatoriei, independent de voința agenției (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa întoarcerea în Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale) si va rugam sa verificati actualizarile din surse oficiale aflate pe site-ul mae.ro. Agenția KMD Travel nu poate fi facuta raspunzatoare pentru eventualele modificari ale conditiilor de plecare/intrare in tara de destinatie, aplicandu-se termenii, conditiile contractuale standard.

Grad de dificultate: moderat.

 

Mentiuni:  

Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile de la punctele de frontiera refuza vreunui turist sa permita intrarea/ iesirea in/pe teritoriul propriu si nu i se poate imputa agentiei restituirea sumelor achitate. Taxele de  viza, aeroport, iesire din tara, tarifele zborurilor interne pot fi modificate de catre autoritatile de resort pana la data plecarii in excursie, fara notificare prealabila, diferenta de pret urmand a fi achitata de catre turisti. Asezarea turistilor in autocar se face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor.

In cazul in care turistul intarzie la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventuale-lor despagubiri. Din cauza unor conditii obiective firma isi rezerva dreptul de a modifica programul pe zile, fara a afecta structura generala a acestuia si serviciile mentionate. Firma nu-si asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta sau in cazul inlocuirii unui mijloc de transport cu altul.

Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare, masa si transport este acordata in mod oficial de autoritatile de resort din tarile mentionate in program, conform standardelor proprii. Distributia camerelor la hotel se face de catre receptiile acestora; pentru rezolvarea eventualelor probleme legate de amplasarea sau aspectul camerei turistul se va adresa direct la receptie, asistat de conducatorul de grup. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, receptia/hotelul poate solicita taxe suplimentare; solicitati informatii asupra acestora de la receptionerul hotelului, imediat dupa sosire. Conform regulilor internationale, ziua turistica hoteliera incepe dupa ora 14:00 si se incheie la ora 12:00.

Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul paren-tal al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar. Va rugam sa consultati site-ul politiei de frontiera: www.politiadefrontiera.ro si sa va asigurati ca intruniti conditiile prevazute de articolul 2 alin. 2 din Legea nr. 248/2005 cu modificarile ulterioare, apeland politia de frontiera la nr. de telefon 021.9590.

Biletele de avion, din momentul cand s-au emis, sunt nerambursabile si nemodificabile. Companiile aeriene care ope-

reaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii si dupa momentul plecarii. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi asupra eventualelor modificari survenite, independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute. La sosirea in destinatie, dupa trecerea de Controlul pasapoarte, se vor recupera bagajele de catre fiecare pasager in spatiul nominalizat, iar daca observati deteriorari ale bagajului sau lipsa acestuia, va rugam sa depuneti imediat o sesizare la Biroul de bagaje pierdute de la terminalul respectiv.

Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru tour-operator, iar preturile acestora poate fi, uneori, mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, deoarece includ mijloc de transport, ghidul excursiei si dupa caz, ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aprox 10 persoane, pretul modificandu-se in functie de numarul de participanti.

Agentia nu se obliga sa gasesca partaj persoanelor care calatoresc singure. Situatia de partaj in camera dubla este atunci cand o persoana doreste sa participe la o excursie singura, dar nu in camera single, ci cu alta persoana, necunoscuta, de acelasi sex, intr-o camera dubla pentru doua persoane. In aceasta situatie persoana in cauza solicita Tour Operatorului o rezervare partaj in camera dubla, sub rezerva ca Tour Operatorul va gasi, in timp util, a doua persoana dispusa sa participe la excursie partaj in camera dubla. Daca nu se va gasi a doua persoana, prima persoana se poate retrage, sau va achita suplimentul de camera single pentru a putea participa la excursie. Tour Operatorul nu este raspunzator de achitarea suplimentului de camera single.

Conditiile de participare si penalizare in caz de retragere: in cazul în care turistul renunţa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Tour Operatorului urmatoarele penalizari:

-30% din pretul pachetului de servicii de calatorie daca renuntarea se face in intervalul 89-60 zile calendaristice inainte de data plecarii;

-50% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 59–30 zile calendaristice inainte de data plecarii;

 -100% din pretul pachetului de servicii de calatorie, daca renuntarea se face in intervalul 29 zile calendaristice – ziua plecarii, neprezentare la program, daca nu poate pleca in calatorie pentru ca documentele personale necesare in vederea efectuarii calatoriei nu sunt conforme normelor legale sau este in imposibilitatea de a parasi teritoriului tarii, din alte motive ce tin de persoana acestuia.

Plata serviciilor turistice externe aferente contractului se poate efectua într-o singura moneda, in valuta specificata in contract sau in RON la cursul de vanzare spot comunicat de  Unicredit SA, conform art. 290, alin 2, Cod Fiscal.

In situatia in care moneda europeana EUR se va deprecia in raport cu usd/moneda americana  (curs 1 eur mai mic de 0.98 usd), tarifele se vor recalcula, cu 21 de zile inainte de plecare.

La inscriere se achita un avans de 30% din pachetul serviciilor, diferenta pana la 50% din pachetul serviciilor pana la 60 zile inaintea plecarii, iar diferenta pana la 100% din pretul pachetului de servicii se achita cu minim 20 zile calenda-ristice inaintea plecarii.

Prezentul document constituie anexa la Contractul de comercializare a serviciilor de calatorie, am luat cunostinta si sunt de acord cu cele mentionate mai sus.

From Tourist

Share :